GT4 på djupet – Del 1 SRO

GT4 Scandinavia har en sak som ingen annan racing i Skandinavien har och det är SRO Motorsports Group. SRO (Stephane Ratel Organisation) är förmodligen den största racingorganisationen globalt efter Liberty media som äger Formel 1. Företaget grundades 1995 ur det som kallades BPR Global GT Series. Den serien blev sedan FIA GT Championship där SRO hade de kommersiella rättigheterna.

SRO har sedan dess arbetat fram tekniska och sportsliga reglementen för just GT-bilar där det absolut mest lyckade formatet är GT3. 2007 kördes den första säsongen officiellt med ett GT4-reglemente. Designat för att vara billigare, enklare men med samma sportsliga format och moderna GT-bilar som bas.

I SRO:s portfölj av tekniska och sportsliga reglementen finns GT1, GT2, GT3, GT4, TC, Total Look Rally, E-sport, Curbstone Track days och GT Experimental World Tour.

SRO driver även en mängd olika serier globalt. Fanatec GT World Challenge i Europa, Asien, Amerika och Australien. British GT och Australian GT Championships samt Touring car-mästerskapen i Frankrike och Nordamerika. Inom GT4 driver SRO Europaserien, Franska, Engelska och Asiatiska GT4-serierna. Kanske det som senast syntes i nyheterna, FIA Motorsports Games, drivs av SRO där olika länder gör upp om titlarna i de olika klasserna där vi hade en hel del svenska framgångar.

SRO och GT4 Scandinavia har ett starkt samarbete gällande det tekniska och sportsliga reglementet som gör att alla team och förare tävlar under rättvisa förhållande under ett globalt paraply. Vilket gör att du som tävlande kan åka vilken GT4-serie du vill och det är samma upplägg och reglemente. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *