GT4 på djupet del 3 – karriärstegen

GT-racing – den nya karriärstegen! Ett världsomspännande skifte har börjat ske inom motorsporten. Då flertalet unga förare tidigare har satsat enbart mot Formel 1, där möjligheterna att slå sig in har varit extremt minimala, har unga förare nu aktivt valt GT-racing som sin karriär. Det finns betydligt fler möjligheter för unga förare att få betalt för att köra racerbil inom GT-racing än någon annan kategori. Inom GT3 till exempel finns många fabriksteam och även DTM har gått över till GT3-reglementet. På Spa 24h var det 66 GT3 bilar som startade med 3-4 förare i varje bil.
Detta gör att marknaden är så oerhört mycket större för unga talangfulla förare.

GT-racingens karriärstege börjar i go-kart som för alla och går via Formelbilar, Ginetta eller liknande instegsklass. För att sedan komma ut och visa sina talanger internationellt (som nästan ingen annan skandinavisk klass kan) kör man GT4 Scandinavia. Då får du möjligheten att mäta dig både på hemmaplan och internationellt i en miljö där du kan skapa kontakter och finansiella möjligheter att ta nästa steg. Du får också möjligheten att lära dig köra en GT-bil och samla erfarenheter med formatet som följer med dig upp i klasserna. Siktar du på en karriär inom motorsport så går den via GT4 Scandinavia.

Vill du veta mer om hur du bygger en karriär inom GT-racing och vill få kontakter med team och andra förare, hör av dig så berättar vi mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *