Nya McLaren Artura GT4 klar för GT4 Scandinavia!

 
Årets mästare i Pro/Am-klassen ALFAB Racing kommer till nästa år köra McLarens nya Artura GT4. 3-liters turbo-matad V6-motor med nästan 600 hästar sitter i bilen. Men kanske det som skiljer mest från 570S-modellen som teamet kört innan är att den är över 100 kg lättare. Den har också förbättrad aerodynamik och är såklart handbyggd av McLaren Automotive Motorsport.
 
ALFAB har tävlat väldigt framgångsrikt med McLaren GT4 570S i fem års tid och vunnit GT4 Scandinavia flera gånger och är just nu regerande mästare i Pro/Am-klassen. Daniel Roos och Erik Behrens är förarna som alltid är med långt fram och nu får de McLarens senaste vapen till 2023.
 
”Vi är som vanligt ödmjuka, men målet är att tillsammans med McLarens support köra för ny seger 2023. Vi uppskattar att vi får den nya bilen till nästa år samt fortsatt förtroende från vår partner McLaren. GT4 Scandinavia är otroligt tufft med många duktiga förare, men vi ska göra allt vi kan för att vinna även nästa år”, säger Erik Behrens.
 
McLaren grundades av Bruce McLaren 1963 och har otaliga segrar och titlar genom åren som konstruktör inom Formel 1, Formel 2, Indycar och CanAm. Mest känt såklart som ett av de större stallen inom Formel 1. 1990 grundades McLaren Automotive som tillverkar sportbilar och det är där som Artura GT4 är född.
McLaren har länge arbetat med SRO och deras reglemente både inom GT3 och GT4 och nu kommer då ytterligare en ny bil. GT4 har ett oerhört starkt stöd från biltillverkarna globalt och det är fantastiskt att McLaren med deras motorsportsarv fortsätter att ge sitt stöd och prioriterar deltagande i GT4 Scandinaviamästerskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *