GT4 Scandinavia klart för Paul Ricard och Spa-Francorchamps

Efter att ha löst de sista detaljerna med SRO i veckan är nu serien bekräftad för två tävlingar ihop med GT4 Europe. Den första tävlingen kommer att köras på Circuit Paul Ricard i södra Frankrike som ligger pittoreskt bland vingårdarna i Alpes-de-Haute-Provence. Anläggningen som kört Formel 1-tävlingar i olika omgångar sedan öppningen 1970, blev kraftigt moderniserad i början på 2000-talet och är nu en av världens absolut finaste banor. GT4 Scandinavia tillsammans med GT4 Europe förväntas nå gränsen för antal deltagare som får köra samtidigt på banan med 62 startande. Eventet är del av Fanatec GT World Challenge Europe-cirkusen.

Fanatec GT World Challenge har därefter sitt största event för året, med Crowdstrike 24-timmars på Spa-Francorchamps en månad senare, där GT4 Scandinavia återvänder som en del av GT4 Europe även 2023.   

”När vi gjorde track-walk första gången på Spa i år så började vi gå från La Source mot Radillion-Eue Rouge. När vi gått halvvägs så gick vi förbi prispallen och ser att vår logotyp sitter stort och tydligt på båda sidorna av GT4 Europes logga. Det var ett oerhört stort tillfälle för mig personligen, att inse hur långt vi har kommit när vi syns på en av de största banorna och eventen i världen. Fullkomligt magiskt och det är svårt att inte bli väldigt stolt över serien och våra deltagare och team som gör detta möjligt”, säger Robert Björkman.    

    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *