GT4 Scandinavia presenterar Daniel Roos!

 
Vinnare av Pro/Am 2022 och sugen på att försvara titeln 2023.
 
Daniel föddes 1989 och växte praktiskt taget upp på racingbanorna i Sverige då hans pappa var teamchef åt Slick 50 World Champion Team. Steget från åskådare till förare var således inte speciellt långt.
 
Vid sidan av banracingen, där han testat det mesta, äger han Sundsvall Embalageteknik AB. ”Jag tycker det är fantastiskt att få bygga grejer och få komma på kreativa lösningar för att frakta 100 ton tunga grejer.”
 
Vad är det som för GT4 Scandinavia till en bättre/roligare klass att köra?
”GT4 Scandinavia är så bra på många olika sätt. Allt ifrån de längre racen med förarbyte och de häftiga bilarna, till sammanhållningen bland gänget i depån. Hela konceptet med Pro/Am-förare som tävlar med varandra gör det också otroligt attraktivt.”
 
Vad ser du fram emot gällande GT4 Scandinavia 2023?
”Jag ser fram emot hela kalendern med Spa som höjdpunkt. Det är ju en av världens bästa banor och som supportklass till själva Spa 24hrs är det helt fantastiskt. Hela stämningen under den tävlingen är magisk.”
 
Har du något du måste göra innan du sätter dig i bilen för race?
”Haha, jag är nog världens minst vidskepliga man. Så där är jag nog inte så rolig. Jag har också väldigt kort tid jag behöver fokusera för att komma in i ”racing mode”. Jag kan sitta och sjunga Eddie Meduza strax innan vi startar bilarna för gubbarna i radion i depå..”
 
Har du någon dold talang?
”Jag är en jävel på att laga mat och tycker det är sjukt kul att bjuda mina vänner på bra mat. Är det en dold talang? Jag är sällan en som fegar för att prova nya grejer faktiskt.”
 
Vad har du för intressen vid sidan om racingen?
”Jag är nog en multisysslare… Jag har många järn i elden och fipplar och grejar nog med allt jag kommer på.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *