GT4 Scandinavia presenterar Hans Holmlund!

Hans Holmlund, född 1965, började med gokart som nioåring. Det fortsatte han med tills det var dags att rycka in i det militära.
Han provade lite andra motorsportgrenar innan han en dag ramlade in på racing och då i ett långloppsteam. Inhoppet gick riktigt bra och slutade med att han blev en part i teamet.
 
En dag kom de fram till att den skulle sätta ett nytt mål med sin bilkörning. 24h på Nürburgring sa en ”sidekick” och alla skrattade och sa du är inte klok. Efter ytterligare några veckor träffades de igen och hade ingen riktig tydlig målbild och då säger deras sidekick igen Nürburgring…
Och på den vägen blev det. Tre dalmasar som arbetade igenom en 5-årsplan på att köra 24h 2014 på världens mest galna och krävande racebana bland över 200 startande. Planen löpte på med 2 år i Sweden GT, 3 år i Tyskland men när det närmade sig 2014 var bara Hasse kvar. Men under resan hade de mött många intressanta människor där han fann två riktiga racers som hade exakt samma idé att köra 24h 2014 på ”Ringen”.
 
De kom till start och tog sig i mål vilket i sig var en seger, en stark 5e-plats i sin klass blev prestationen. 2 år senare skulle två av dem göra ett nytt försök på 24h Nürburgring i Porsches helt nya Cayman GT4. I absolut sjukaste väder bärgade de hem segern i Porsche GT4-klassen.
 
Vad ser du fram emot gällande GT4 Scandinavia 2023?
”Banorna, nya bilar som kommer till serien, men framförallt att träffa GT4-gänget.”
Vad är det som gör GT4 Scandinavia till än bättre/roligare klass att köra?
”Variationerna på bilarna absolut häftigaste totalupplevelsen och smartaste klassen om man vill komma ut och testa på tävlingar utanför Sverige. Plus att våra bilar går att sälja över hela världen tack vare reglementet.”
 
Har du något du måste göra innan du sätter dig i bilen för race?
”Nej det har jag inte, gillar att snacka med folket runt pitboxen. Väl i bilen går jag inte i racemode.”
 
Har du någon dold talang?
”Det vete sjutton, men jag gillar design och form.”
 
Vad har du för intressen vid sidan om racingen?
”Jobbet, skidåkning och yoga.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *