Victor Bouveng, född 1996, fick en gokart av sina föräldrar 2003 och där började hans motorsportkarriär.
Sedan dess har intresset för bilar och racing aldrig tagit en paus. Victor har tävlat på elitnivå inom motorsport sedan 2010 och mellan 2010-2018 tävlade Victor för det svenska landslaget i racing.

En stor händelse i racingkarriären var när han blev utvald som en av fyra förare att representera BMW Motorsports juniorsatsning i deras juniorprogram 2015. Det var då karriären tog fart på riktigt.

Victor brinner för att göra det omöjliga möjligt, är händig i allmänhet och kan köra allt med en motor på.

Vad ser du fram emot gällande GT4 Scandinavia 2023?
”Alltid roligt med en ny säsong. Vi har en ny BMW M4 GT4 som väntar på oss så det är såklart en extra krydda på moset. Bilen ser riktigt fin ut så jag ser verkligen fram emot att börja testa med den till våren.”

Vad är det som gör GT4 Scandinavia till en bättre/roligare klass att köra?
”Kombinationen Pro/Am är superkul! Kombinationen att coacha Jocke (Joakim Walde, reds anm) som gör förbättringar hela tiden är en extremt rolig del i det hela! Umgänget i hela depån är verkligen på topp. Man har träffat vänner för livet genom åren i detta mästerskap.”

Har du något du måste göra innan du sätter dig i bilen för race?
”Jag sätter alltid på mig utrustningen i samma ordning. Då vet kroppen att det är dags för race!”

Har du någon dold talang?
”Allmänt händig. Jag kan bygga/reparera det mesta. Duktig på att lösa problem och hitta lösningar som inte många andra löser.”

Vad har du för intressen vid sidan om racingen?
”Arbetar mest. Jag driver bilfirman BG Motor som haft en flygande start sedan vi började för fyra år sedan. Idag har vi två anläggningar och sålde förra året över 1500 bilar. Utöver det är snöskoteråkning på vintern det roligaste som går att göra!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *