GT4 SCANDINAVIA ÄR NU "GT4 SCANDINAVIA POWERED BY PIRELLI"

Sedan GT4 Scandinavia startade 2019 så har serien använt sig exklusivt av Pirelli enhetsdäck och detta samarbete kommer nu att förlängas och utökas. GT4 Scandinavia kommer följa i fotstegen av sin amerikanska motsvarighet ”American GT4 Series” samt den globala racingserien ”Intercontinental GT Challenge Series” och tillsammans kommer samtliga serier vara ”Powered by Pirelli” från 2023.

 

Precis som tidigare år är det Pirelli som förser serierna med premiumdäck till tävlingshelgerna där SRO ”Balance of Performance” säkerställer ett jämnt startfält genom att tillämpa ballast och motormappningar mellan heaten för att ge åskådare och fans en show utan dess like. Med Pirellis support och tekniska expertis till hands så ser GT4 Scandinavia Powered by Pirelli ut att stå inför ytterligare en kanonsäsong.

 

Under säsongen så står tre av de  absolut  finaste  tävlingsanläggningarna  i  Skandinavien  och två av världens bästa internationella banor som värd när serien blickar mot kontinenten, franska Circuit Paul Ricard och legendariska Spa-Francorchamps i Belgien. Efter förra årets succé på Spa-Francorchamps där serien gästade GT4 Europe och tillsammans bildade ett massivt startfält på 54 bilar så är siktet inställt på ytterligare ett rekordår.

 

”Med kombinationen av SRO’s Balance of Performance, GT4-seriens kostnadseffektivitet och ett premiummärke som Pirelli som officiell  däcksleverantör  så har vi de tre   huvudingredienserna som krävs för att skapa en framgångsrik racingserie” säger Robert Björkman, VD för GT4 Scandinavia Powered by Pirelli. ”Vi förser våra kunder med en modern och förstklassig upplevelse som fokuserar på att ge de deltagande teamen och förarna gott om körtid, delade kostnader och ett jämnt startfält.”

 

Säsongens första deltävling i GT4 Scandinavia Powered by Pirelli går av stapeln på Mantorp Park den 6-7:e maj.

 

www.gt4series.se
www.pirelli.com

 

Kontaktperson:
 

Robert Björkman

VD GT4 Scandinavia Powered By Pirelli robert@gt4series.se

 

+46 733 91 45 85

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *