Lyckad testdag för GT4 Scandinavia - powered by Pirelli

Efter en lång vinterdvala har säsongen äntligen dragit i gång! Mantorp Park var platsen där testet gick av stapeln, vilket även är där den första tävlingen 6-7:e maj går av stapeln. Vädret bjöd på några överraskningar under dagen med en bland annat lite snö, men mestadels så var det uppehåll, soligt men med en kall vind.

Banan var till en början lite hal men under dagen utvecklades den och tillsammans med kylig luft trivdes GT-bilarna utmärkt. Några av bilarna gick under gällande varvrekord och det märkes att många förare var väldigt taggade att köra racerbil.

Inför 2023 är det en mängd nya bilar i klassen. En av dessa bilar är Alfabs nya McLaren Artura, i väldigt läcker design som är en hyllning till Ronnie Peterson. Det tog inte lång tid innan Alfab-förarna Daniel Roos och Erik Behrens gjorde konkurrenskraftiga tider. De avslutade också dagen allra snabbast med 1.17.323.

 

 

En annan ny bil för året är 2021-års mästare Emil Skärås och Hans Holmlund i en Toyota Supra GT4 Evo. Efter en liten incident på kalla däck på första passet så gick det desto bättre resten av dagen och visade att det definitivt kommer utmana om titeln i år. De avslutade dagen näst snabbast.

 

I Am/Am klassen var det Raceteam Gelleråsens Gustav Bard i sin Porsche Cayman GT4 RS och RMS teamet i sin Mercedes AMG GT4 som visade att det kommer vara en hård kamp om titeln i klassen.

 

Nästa helg drar 2023 års kamp i gång på allvar på Mantorp Park den 6-7:e maj. Vi ses väl där?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *