Dubbelseger för Alfab McLaren i GT4 Scandinavia Powered by Pirelli på Mantorp Park

Daniel Roos och McLaren visade vägen även i det andra racet för dagen på premiärracet för GT4. Racet började dock med att Hans Holmlund i Toyota nr 90 drog upp en lucka på två sekunder till Erik Behrens i McLaren-bilen. Men när depåstoppet började närma sig så fick Erik upp farten och var nära att kunna göra en omkörning, men Hasse försvarade sig galant. In i depån så höll sig ställningen. När Daniel Roos bytte med Erik så gick det väldigt fort. Han var snabbt uppe bakom Emil Skärås och det tog inte lång tid innan han kunde sätta in en attack och ta sig om. Daniel satte sedan upp ett tempo som var svårt för de andra att matcha. In i mål med säker marignal och därmed en dubbelseger till Alfab McLaren.
 
I Am/Am blev det dock större dramatik. Efter depåstoppen så ledde Race team Gelleråsens Porsche med Gustav Bard men Håkan Ricknäs hade andra tankar och var på väg ifatt. Ur F2 Kurvan blev det snävt och bilarna var ihop vilket resulterade i att Gustav Bard snurrade in på insidan medan Håkan kunde fortsätta. Inga större skador på bilarna dock och inga bestraffningar från tävlingsledningen delades ut för incidenten. I mål rullade RMS Mercedes in som etta följd utav Gustav Bard på andra plats.
 
Alfab Mclaren dominerade också första racet på Mantorp Park när solen fortsatte stråla på Mantorp Park och detsamma gällde för Alfab McLaren. Daniel Roos tog redan första varvet en liten lucka neråt då Emil Skärås i Toyotan och Victor Bouveng i BMW´n hade en batalj genom kurva ett. Dock ut på långa rakan kunde Emil använda slipstreamen från BMW´n framför och gick upp till andra plats.
 
Luckan mellan tvåan och trean höll sig ganska konstant fram till depåstoppen. Medan Daniel Roos i ledningen hade mer än 18 sekunder på båda när depåstoppen för PRO förarna kom. Även depåstoppet gick bra och när Erik Behrens hade hoppat in i bilen och kommit in i racet så skilde det över 22 sekunder till Hans Holmlund på andra plats.
 
Victor Bouveng hade däremot ett dåligt stopp och när Joakim Walde tog över ratten och kommit ut på banan så hade de tappat en placering till bil 55 med Andreas Ahlberg som PRO förare och Mikael Brunnhagen som AM.
 
I AM var det en riktig kamp om vinsten då Calle Ward var snabbast på banan sista halvan av racet och tog ikapp på Patrik Skoog i ledningen. Det såg ut att bli en kamp sista varven men tyvärr fick Calle Ward och RMS teamet en stop and go för att ha gått i depån innan depåfönstret öppnat. Gustav Bard och Patrik Skoog tog därmed en stark vinst i årets första race.
 
I PRO/AM var det den nya McLaren Artura i Alfab teamets ägor som gick vinnande ur racet. Med en överlägsen seger före Hans Holmlund och Emil Skärås på andra plats och och Victor Bouveng och Joakim Walde in på tredje.
 
Nästa race i GT4 Scandinavia Powered by Pirelli sker i södra Frankrike på Paul Ricard tillsammans med GT4 Europe om drygt tre veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *