Paul Ricard Race – spännande in i det sista

När GT4 Scandinavia rullade igång första racet på den europeiska delen av säsongen var det 56 förare som tryckte ner högerfoten när startflaggan viftade. Emil Skärås som startade på en fantastisk sjätte plats tappade ett par placeringar ner till nionde på första varvet. Bakom dem så lyckades Daniel Roos snabbt klättra i listan och tog med sig Victor Bouveng. Men ganska omgående blev det safety car efter en incident på banan. När startfältet återigen släpptes loss lyckades Emil ta tillbaka en plats och jagade sedan ikapp kön framför men lyckades inte klättra mer innan depåfönstret öppnade.

Likadant där bakom lyckades Daniel Roos och Victor Bouveng klättra ett par platser. Hasse Holmlund tog över bil 290 från Emil Skärås och höll en alldeles utmärkt elfte plats totalt i det stenhårda startfältet, men med bara några minuter kvar blev det en incident med en annan bil och det blev skador på bilen. Holmlund lyckades dock tappert kämpa den skadade bilen över mållinjen men tyvärr bara på en fjärde plats i Pro/Am-klassen.

Istället var det Joakim Walde som körde M-Bilars BMW som var först över mållinjen och tog därmed deras första seger för året. Walde var tätt följd utav Erik Behrens i Alfab McLaren. På tredje plats gjorde återigen bil #229 med Niclas Hagberg och Rasmus Hedberg en strålande insats och tog hem tredje platsen, deras första pallplats i GT4 Scandinavia.

IAm/Am var det väldigt jämt genom första halvan av racet mellan Gustav Bard och Håkan Ricknäs. När depåstoppet var överstökat visade Calle Ward att han hade lite extra speed och lyckades dra ut en lucka in i mål för ytterligare en vinst i klassen.

Race 2 blir grönflaggat 11:35 imorgon och sänds naturligtvis live.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *