Toyota Gazoo Sweden gör ett superkval på Paul Ricard

Ett strålande solsken mötte teamen i södra Frankrike när det var dags för kvalet i GT4. 56 bilar stod och väntade i pitlane när det blev grönt ljus för det första kvalet, det så kallade Pro-kvalet. Direkt visade Emil Skärås i Toyota Gazoo Sweden #290 vart skåpet skulle stå och låg första varven i absoluta toppen av alla. Han lyckades också putsa sin tid något under passet och kom in på 2.13.155, snabbast i GT4 Scandinavia och sexa totalt. 2.13.962 lyckades Daniel Roos köra i Alfab McLaren, vilket innebar en andra plats i Pro/Am-kategorin i GT4 Scandinavia. Tätt bakom dem kom Victor Bouveng, M-Bilar BMW, med 2.14.052.

En som imponerade stort var Rasmus Hedberg som lyckades kvala fyra på 2.14.455. Rasmus har tagit stora kliv förarmässigt varje gång han kört bilen den här helgen. I Am/Am var det Gustav Bard i Gelleråsens Porsche som drog längsta strået, ca 3 tiondelar före Håkan Ricknäs i RMS Mercedes.

Jessica Bäckman som kör i det europeiska och tyska mästerskapet tillsammans med brodern Andreas hade tyvärr inte samma fina hastighet som på träningarna och hamnade på en total 42:a plats på 2.14.798.

I andra kvalet var det Hans Holmlund i Toyotan med nummer 290 som gick på attack och satte kanontider. Han var långt upp i topp 15 totalt i första delen av passet. När röken hade lagt sig så var han 25:a totalt och snabbast i GT4 Scandinavia med 2.14.433. Näst snabbast och snabbast i Am/Am var Calle Ward som gjorde en stark insats på 2.15.712. Tätt följd av Patrik Skoog.

Tvåa i Pro/Am blev Joakim Walde följd utav nykomlingarna den här helgen Otto-Racing med Daniel Nilsson i bilen. Kul att se Daniel utveckla sig efter lite stökig inledning på helgen. Andreas Bäckman gjorde ett bra kval och blev 13:e totalt.

Se dagens race direkt på GT World https://www.youtube.com/watch?v=byaiiZM_yS4

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *