Roos levererade monster-tid på testerna inför Spa

Tisdagen bjöd på perfekt racingväder på Spa-Francorchamps när GT4 Scandinavia – Powered by Pirelli inledde veckans körning med två pass på sammanlagt strax under fem timmar. Dessa två pass gjordes ihop med GT4 Europe och av de 62 startande ekipagen, som väntas till helgen, var det 52 som passade på att köra idag.

Att Daniel Roos och Erik Behrens tycker om Spa-Francorchamps vet vi sedan tidigare, men idag lyckades de utöver det vanliga. Tidigt i passet satte nämligen Daniel tiden 2.28.1 som kom att stå sig som den snabbaste tiden av alla de 52 bilar på banan när de två passen var över. Den näst snabbaste tiden gjorde Alexander Hartvig (Danmark) i Allied Racings Porsche på 2.29.6. Daniel Roos var alltså 1,5 sekund före tvåan. Dock hade deras Alfab McLaren Artura lite tekniska bekymmer på pass två och klockan tickar för att få i ordning bilen till torsdagens fria träningar.

Bakom Alfab-teamet var det Emil Skåräs och Hans Holmlund i deras Toyota Supra GT4 Evo tätt följda av Victor Bouveng och Joakim Walde i BMW M4 GT4. Bouveng och Walde gjorde stora framsteg mellan passen och var snabbast av GT4 Scandinavias bilar på pass två.

Även Otto Gullberg och Daniel Nilsson i deras Porsche Cayman RS GT4 gjorde stora framsteg mellan passen och var andra snabbast av de skandinaviska bilarna på det andra passet.

I Am/Am-klassen var det Patrik Skoog som imponerade och var fjortonde snabbaste totalt av alla på första testpasset. ”Nya däck gjorde stor skillnad, tyvärr kan det nog bara gå utför härifrån”, sa Patrik med glimten i ögat.


Härnäst väntar lite administrativa uppgifter och besiktning imorgon onsdag innan alla GT4- och GT3-bilar åker i parad in till centrum i staden Spa för förarsammanträde och uppvisning för de boende i trakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *