Utvecklingskurvan går uppåt på första officiella testet på Spa

Efter att teamen och förarna spenderat gårdagen med att analysera data och film från testerna i tisdags så gick det bättre idag för många av förarna i GT4 Scandinavia.

”Vi gjorde ett par ändringar på bilen och det känns så mycket bättre nu”, säger en glad Daniel Nilsson.

Bil nummer 204 hade ett produktivt pass och även Otto Gullberg var nöjd med sin prestation och tyckte han nu kunde hänga med några av toppförarna i GT4 Europe. De slutade på tredje plats i den skandinaviska Pro/Am-klassen efter M-Bilars BMW på andra plats och Alfab McLaren på första.

”Det var ett svårt pass, banan hade ändrat på sig rätt mycket från testerna i tisdags. Sämre grepp överlag” säger Rasmus Hedberg som delar Toyota Supra GT4 med Niclas Hagberg. De slutade på en femte plats i Pro/Am.

En annan som gör stora framsteg är nykomlingen Axel Bengtsson. En ny bana och ny bil men Axel förvaltar det väl och var på fjärde plats i Pro/Am med Toyota Supra Evo #255 som han delar med Mikael Brunnberg.  

I Am/Am var det Calle Ward i RMS, Mercedes AMG, som var snabbast. I den ikoniska kurv-kombinationen Radillion/Eau Rouge bjöds det på några rejäla släpp för Ward och det var han inte ensam om bland de 61 bilar som deltog i passet.

Nästa pass är 20:05 ikväll

Resultat från FP1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *