Race 1 avgjordes i sista kurvan!

Alla 60 bilar tog starten disciplinerat och de första varven rullade på fint för alla ekipage. Men sen började racet på riktigt. Det började med att en Porsche körde in i en annan bil i den sista kurvan på banan, den så kallade ”bus-stop chicane”.  Det slutade med att kylaren sprack och det blev kylarvatten över hela banan. Det blev en safety-car-period som packade ihop fältet. När det blev grönt så blev det många bataljer. Skärås Toyota #290 som var i toppen bland de skandinaviska bilarna hade det hett om öronen kring 14:e plats. Medan Daniel Roos försökte ta sig upp några platser men blev lite skadeskjuten och ratten stod snett när det var dags att lämna över till Erik Behrens för den andra delen av racet.

En som hade bra fart var Victor Bouveng. När hans stint var över och Joakim Walde hade hoppat i bilen var de i ledning. Tvåa var Hans Holmlund och på tredje plats hade Otto Gullberg gjort en bra stint och lämnat över till Daniel Nilsson.

När depåstoppen var över var det en ny smäll och en ny safety car. Tyvärr för Alfabs McLaren så hade kylaren börjat läcka och de fick bryta racet. Hans Holmlund var nu väldigt nära Joakim Walde och kunde med ett par varv kvar köra förbi och ta en efterlängtad seger. Walde och Bouveng i M-Bilar Racing in på andra plats och på tredje blev #204 Otto Racings Porsche med Gullberg och Nilsson.

De som bjöd på riktigt show var Am/Am klassen. Gustav Bard hade lyckats dra ut en liten lucka ner till Håkan Ricknäs under första delen av racet men i samband med safetycar så jämnades det ut en aning. Calle Ward hoppade i RMS Mercedes och började jaga ikapp Patrik Skoog. Det såg länge ut som att avståndet var lite för stort för att göra en attack men på sista varvet in i sista kurvpartiet ”Bus-stop chicane” lyckades Calle med en riktigt sen inbromsning och lyckades ta sig om.

Race 2 går 13:15 imorgon lördag, missa inte det!     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *