Blött, blött och blött

Dagens race började under safety car då regnet hade lagt sig över banan. Med 60 bilar på banan blir det inte mycket sikt och när det väl blev grönt avlöpte incidenterna varandra och första halvtimmen var det långa perioder under safety car.

En av de som var inblandande i incidenter var Daniel Nilsson #204 som försvann i La Source i en incident med en annan bil. De andra skandinaviska bilarna höll sig på banan och när depåstoppen kom låg Hans Holmlund först i Pro/Am följt av Erik Behrens #288 och Joakim Walde #298 på tredje.

I Am/Am så lyckades Gelleråsens Porsche, med Gustav Bard och Patrik Skoog, skapa sig en lucka ner till RMS Mercedes med Calle Ward och Håkan Ricknäs. Så blev även det slutgiltiga resultatet i Am/Am där den stenhårda fighten för mästerskapstiteln fortsätter med de båda ekipagen på samma poäng efter tre deltävlingar.

I Pro/Am fortsatte kampen nu med Skärås i Toyota Gazoo Swedens Toyota Supra Evo i ledningen, Daniel Roos i Alfab McLaren som tvåa och Victor Bouveng på tredje i M-Bilar Racings BMW M4. Efter hårda strider i hela startfältet började regnet avta och bilarna lyckades ta sig i mål i samma ordning.

Tyvärr så var det en incident i ett tidigare race under dagen där en 18-årig förare omkom. Ingen ska behöva sätta livet till för att uppfylla sina drömmar och våra kondoleanser går till pojkens familj samt förare och team i denna svåra stund.    


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *