GT4 Scandinavia ingår i VM för tillverkare 2024

På Spa-Francorchamps 24-timmars där GT4 Scandinavia Powered by Pirelli körde tillsammans med GT4 Europe tidigare i sommar, presenterade SRO på deras årliga presskonferens att 2024 kommer GT4 globalt ha ett mästerskap för tillverkare.

På konferensen lanserades också kalendern för 2024 för alla SRO klasser inklusive GT3 och GT4 Europe. 2024 års upplaga av Crowdstrike 24-timmars är planerad till den 27-30 Juni. GT4 Scandinavia är preliminärt med återigen 2024 och kör ihop med GT4 Europe i kanske ett av de häftigaste eventen för GT-Racing.

SRO har i många år haft ett mästerskap för tillverkare i GT3 där klasser och serier som kör GT3 enligt SRO´s format kan samla poäng mot en global titel. Nu när det kommer finnas ett mästerskap även för GT4 så kommer GT4 Scandinavia Powered by Pirelli vara en av de serier de kommande åren där tillverkarna kan ta poäng.

“Vi har dialog med många tillverkare som vill hitta team i Skandinavien att samarbeta med inför nästa år, då den Skandinaviska serien blir viktigare i samband med den globala titeln för tillverkare. Till 2024 har vi en preliminär kalender med fem event, varav ett på Spa-Francorchamps och resterande i Skandinavien”, säger Robert Björkman, promotor för GT4 Scandinavia.

Vilken tillverkare hade du velat se i GT4 Scandinavia?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *