På Rudskogen blir det allvar i GT4 Scandinavia

Rudskogen, som är den nästa sista tävlingen för GT4 Scandinavia för året, avgörs nu till helgen. Efter två europatävlingar på Paul Ricard och Spa-Francorchamps vänder nu serien tillbaka till Skandinavien.
 
Efter Alfab McLarens dominans i den först deltävlingen på Mantorp Park har det blivit en del stolpe ut för teamet. En länkarm på kvalet i Paul Ricard och trafik på kvalet på Spa gjorde att de riktigt framskjutna placeringarna uteblev. Farten har det dock aldrig varit brist på men det finns inte så mycket man kan göra när man startar långt bak i ett startfält på 60 bilar. Tvåa totalt på 112 poäng i mästerskapet, 11 poäng bakom främsta konkurrenten Toyota Gazoo Racing Sweden med Emil Skärås och Hans Holmlund.
 
Emil och Hasse gjorde riktigt stabila insatser på utomlandstävlingarna och var flera gånger längst uppe av alla de europeiska teamen i Pro/Am-klassen, vilket visar att GT4 Scandinavia håller allra högsta nivå i GT4 globalt. Toyota Supran #90 kommer alltså in till tävlingen med tre raka segrar och mästerskapsledning.
Inte långt bort från de två översta bilarna ligger Joakim Walde och Victor Bouveng på 103 poäng. Deras BMW M4 GT4 i M-bilarteamet har haft bra fart på racen och lyckats klättra många platser. En bra helg på Rudskogen skulle kunna innebära att de ligger i slagläge för att ta hem hela mästerskapet.
 
På fjärde plats i Pro/Am klassen hittar vi nykomlingarna Niclas Hagberg och Rasmus Hedberg. I Toyota Gazoo Swedens Supra har de gjort en väldigt bra första säsongen så här långt. En pallplats på Paul Ricard som bäst och både Niclas och Rasmus är supermotiverade att fortsätta utvecklas. Formkurvan pekar uppåt för båda och gör någon av de tre i toppen någon miss så ligger inte Toyota Supra #29 långt efter.
 
I den tredje Toyota Supran har Mikael Brunnhagen gjort en bra insats hela året och nu hoppar Mikaels son Christoffer Brunnhagen in i bilen. Christoffer skaffade racinglicens för bara en månad sedan och kommer därmed köra i Am/Am-klassen den här helgen. Det kommer bli väldigt spännande att se vad de kan göra under helgen mot de två titel-kombattanterna i klassen.
 
I Am/Am har det varit strid om minsta millimeter. Där Calle Ward och Håkan Ricknäs har samma poäng som Gustav Bard och Patrik Skoog. De har delat segrarna mellan sig och det kommer bli en strid in på sista varvet för titeln i år.
Håkan Ricknäs och Calle Ward i RMS Mercedes AMG GT4 har gjort en stark och stabil insats hela året och har verkligen tagit steg uppåt från förra året. Nu utmanar de Gustav Bard och Patrik Skoog i Race Team Gelleråsen by AFR Porsche Cayman GT4 RS för titeln i den här klassen. De två bilarna har varit väldigt jämnsnabba och det är väldigt viktigt att inte göra någon miss och bryta något race här på avslutningen.
 
Ett team som också fortsätter ta stora kliv framåt är Otto Racing med Daniel Nilsson och Otto Gullberg. Det har tagit en stund för dem att komma underfund med sin nya Porsche och hur de ska få de sista tiondelarna att stämma. På Spa verkade de ha upptäckt en del hemligheter med setupen för att få bilen snabb så det kommer bli spännande att se hur långt fram i fältet de kan komma på Rudskogen.
 
Drabbningarna drar igång på fredag och kan följas på livetiming medan racen på lördag och söndag livesänds på Youtube.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *