McLaren i topp i ett rafflande race på Rudskogen

Det var två fina led som kom över start och målrakan när starten gick i första racet på Rudskogen. Daniel Roos som stod i första led kom iväg dåligt och det var tvåan Otto Gullberg som ledde racet efter kurva 2. Alla andra lyckades komma igenom starten utan några problem. Det dröjde dock inte länge förrän Daniel Roos knackade på Ottos dörr och ville förbi. Efter två varv var han om. Bakom så låg Victor Bouveng på tredjeplats och Emil Skärås på fjärde. Bouveng gjorde en attack och det blev en liten sammanstötning som resulterade i att Otto fick ett kast men lyckades rädda bilen. Dock kom både Bouveng och Skärås förbi.

I Am-klassen var det Gustav Bard i ledning före Christoffer Brunnhagen som gjorde ett riktigt bra första race och lyckades komma i attackläge men aldrig riktigt kom förbi. När depåfönstret öppnade sig så var Gustav Bard och Håkan Ricknäs inne tidigt i depå medan Brunnhagen sträckte ut sin del till slutet. Efter depåstoppen var det Patrik Skoog som tagit över ledningen inte långt från Mikael Brunnhagen nu i bil #55. In i mål var det Patrik Skoog som tog målflagga före Calle Ward och Mikael Brunnhagen.

Längst fram var Alfab McLaren och nu med Erik Behrens i bilen 12 sekunder före en grupp med tre bilar med Joakim Walde i en BMW, Hasse Holmlund i Toyotan och Daniel Nilsson i Porschen. Efter ett par tracklimits-bestraffningar var det Daniel Nilsson som lyckades komma in på andra plats före Walde och Holmlund. Allra först var Erik Behrens.

Race nummer 2 går imorgon 09:45 då börjar Am-förarna köra.     

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *