Hårda strider i Race 2 när mästerskapet står på spel


Fint väder mötte teamen på Rudskogen denna söndag förmiddag. Det skulle dock bli desto stökigare på banan. Det började redan när bilarna närmade sig startrakan och RMS Mercedes med Calle Ward gick tidigt på utsidan av startledet och tog med sig bakomvarande bilar vilket resulterade i att det var tätt in i kurva 1 och fyra bilar i bredd. Längst ut av dessa låg Toyota nummer 29 med Niclas Hagberg som fick svårt att hålla sig på den svarta asfalten. Han hamnade därmed på insidan i kurva två och när han åter kom på asfalten hamnade han olyckligt mitt i fältet. Detta resulterade i att det blev en rad små kollisioner och allmänt trångt. Mest drabbad blev Patrik Skoog som fick ett styrstag förstört och kunde inte styra bilen och på insidan kör han in i Daniel Nilsson i bil #4. Kollisionen var ett faktum och de båda går i räcket.


Safety car fick komma ut medan funktionärerna rensade banan från grästuvor, jord och grus. Efter incidenten utdelades det bestraffningar på Ward och Hagberg men tyvärr så blev det stora konsekvenser för både Patrik Skoog och Daniel Nilsson som fick bryta.


Det hinner dock bli några varv innan depåfönstret öppnar och Hans Holmlund i toppen har fått ett litet övertag ner till Erik Behrens nere på andra plats som går i depå samtidigt. Längre ner i fältet går Håkan Ricknäs upp i ledning i Am-klassen.


Efter depåstoppen har Emil Skärås nu tagit över från Hans Holmlund och Daniel Roos från Erik Behrens. Då börjar jakten från Daniel som varv efter varv jagar ikapp Emil i toppen. Efter ett par intensiva varv så kommer han också om Emil och tar ledningen. Dock får Daniel 5 sekunders tidstillägg för tracklimits i jakten och tiden räcker inte riktigt till att få ett tillräckligt stort gap ner till Emil för att ro hem vinsten och slutar tvåa enbart trettionio hundradelar efter Emil. Trea blir Joakim Walde och Victor Bouveng.


I Am-klassen så gör RMS-teamet en dryg sekund för kort depåstopp och får ett stop and go straff. Detta resulterar i att Christoffer Brunnhagen och Mikael Brunnhagen tar sin första vinst i klassen.


Det skiljer nu enbart 5 poäng mellan Holmlund/Skärås och Behrens/Roos inför finalen på Anderstorp om tre veckor. I Am-klassen var det ett stort avbräck för Skoog/Bard men med två vinster på Anderstorp finns det fortfarande ett litet hopp att kunna komma ifatt Ricknäs/Ward.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *