Hur börjar man köra GT4?

En fråga vi ofta får är: ”hur börjar man köra racerbil?” och mer specifikt GT4 Scandinavia – Powered by Pirelli?
Det är några steg på vägen men så oerhört belönande att syssla med banracing. Det är egentligen ganska lätt att börja med racing, men vi kommer alla från olika bakgrund och möjligheter vilket kan göra vägarna dit är lite varierande. Därför tänkte vi djupdyka med en artikelserie om hur du börjar köra racerbil.

Del 1: Licens och utbildning
En jättebra resurs och där man kan få mycket information är hos sin lokala racingklubb. Inom SBF (Svenska bilsportförbundet) finns en mängd olika klubbar över hela landet som du kan kontakta. Dessa klubbar och även banor runt om i landet arrangerar licenskurser där du kan få ditt första smakprov på att själv köra racerbil. Du får bland annat lära dig hur man beter sig på banan och vad de olika flaggorna betyder för att säkert kunna utöva sin sport.

Beroende på storlek hos din klubb så arrangerar de olika dagar, allt från rena track-days (köra på bana) till hur man mekar med sin bil och allt däremellan.

Även på SBF´s hemsida https://www.sbf.se/sportgrenar/racing kan du få reda på det senaste inom racingvärlden. Där kan du också hitta din närmsta klubb, hitta reglementen för de klasser du är intresserad av att köra och mycket annat.

För att hitta det senaste från GT4 Scandinavia går du till www.gt4series.se för utförlig information. Du kan även följa oss på instagram (@gt4_scandinavia) eller på www.facebook.com/gt4scandinavia. Vi finns även på LinkedIn www.linkedin.com/company/gt4-scandinavia.

Efter en genomförd licenskurs så kan du nu få racinglicens av SBF via LoTS och även smidigt hantera den via SBF:s app Svensk Bilsport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *