Finalhelgen är i gång

En blöt bana mötte förarna vid dagens tester. Snabbast av alla var Otto Gullberg/Daniel Nilsson i Porschen. Detta före mästerskapsledande Emil Skärås/Hans Holmlund. Trea var RMS Mercedes med Calle Ward och Håkan Ricknäs som leder Am/Am klassen. Det luriga förhållande gjorde att en del bilar besökta sidan av banan men inga större skador eller stopp. När eftermiddagens kval drog igång var det tydligt att Toyota #90 med Emil Skärås bakom ratten som var snabbast och hade en god marginal ner till de andra bilarna. – Bilen passar här på Anderstorp och vi har verkligen hittat rätt med regn-setupen, säger en glad Emil Skärås efter passet.

Två var titelkonkurrenten Daniel Roos i Alfab McLaren Artura med bil #88. Trea var erkänt duktiga regnföraren Otto Gullberg i Otto Racings Porsche 718 Cayman. I Am/Am-klassen var det Gustav Bard som lyckades bäst, följd utav Christoffer Brunnhagen i Toyota Supra #55 och trea var Håkan Ricknäs i RMS Mercedes.

I kval nummer två var det återigen bil #90 denna gång med Hans Holmlund bakom ratten som lyckades allra bäst. En halv sekund före Joakim Walde som verkade trivas i det blöta förhållanden in BMW M4 GT4 med startnummer #98.

I Am/Am klassen var det återigen blir #78 Gelleråsens Porsche 718 Cayman denna gång med Patrik Skoog som var en tiondel före mästerskapsrivalen Calle Ward i RMS Mercedes.

I Pro/Am klassen innebär detta en uppförsbacke för Mclaren #88 att försöka ta in de 5 poängen som Toyota #90 leder med. I Am/Am så gör Gelleråsens Porsche allt rätt för att försöka ta in de poängen som behövs för på allvar ta sig in mästerskaps fight med #21 RMS Mercedes.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *