Nya mästare i GT4 Scandinavia

En dramatisk avslutning på säsongen b  lev det i race 2. Precis när bilarna skulle rulla ut så började det smådugga och alla hade slicks på. Efter starten så började det verkligen att regna på riktigt. Niclas Hagberg var av banan in i kurva ett som gjorde att safety car kom ut. Då passade många på att gå in och byta däck. #78 var för snabb i depån och drog på sig ett straff. Ute på banan var det nu svåra förhållande och dålig sikt. När safety car släpptes så var det lite tveksamhet då bilen längst fram körde sakta för att släppa om bilar. En utredning på ledande bil nummer #90 blev följden där man ansåg att han kört om under gulflagg. Men ingen bestraffning skedde.

Många kom in tidigt i depåfönstret för att byta förare. Otto Racings Porsche #4 fick en stop and go för ett för kort depåstopp. Dessa låg då i ledning i racet. Detta resulterade att Toyota #90 nu återigen var först.

I Am/Am var det återigen #21 RMS Mercedes som höll sig på banan och tog sig imål som vinnare i klassen och nya mästare i Am/Am. På andra plats kom Porsche Gelleråsens #78 med Patrik Skoog och Gustav Bard samt och trea Christoffer och Mikael Brunnhagen i Toyota #55.

I Pro/Am var det dock Toyota Supra med nummer 90 som återigen tog vinsten. Strax före Alfab McLaren #88 med Daniel Roos och Erik Behrens och #98 M-Bilars på tredje plats med Victor Bouveng och Joakim Walde.

Efter race blev det protest på beslutet av omkörning under gulflagg men blev avslagen av domarjuryn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *