Rafflande första race

Race 1 startade under safety car pga. av de blöta förhållande. Efter två varv släpptes fältet iväg och det var Emil Skärås som snabbt skaffade sig en lucka ner till Daniel Roos på andra platsen. De nadra i fältet hölls sig stort sett på sina platser. Christoffer Brunnhagen snurrade av banan och fastnade. Varv av en ny safety car period. F

Fältet samlade ihop sig och strax innan depåfönstret öppnade sig så släpptes fältet åter igen iväg.  En del bilar valde att komma in direkt i depån. Medan de tre ledande bilarna Emil Skärås, Daniel Roos och Otto Gullberg fortsatte.

Återigen lyckades Emil dra ut en liten lucka innan det var dags på deras depåbesök och förarbyte. Vid depåstoppen så åkte Gelleråsens Porsche på en bestraffning pga. för kort depåstopp och tilldelades en stop and go.

Efter depåstoppen så var det nu Hans Holmlund som hade bra tempo i täten. De var också Hans som tog målflaggan med en säker ledning före Erik Behrens och Daniel Nilsson.  I Am/Am klassen var det Calle Ward och Håkan Ricknäs som återigen drog längsta strået och tog vinsten före Patrik Skoog och Gustav Bard med Christoffer och Mikael Brunnhagen på tredje.

Inför sista racet idag så är det nu 12 poäng mellan Toyota #90 med Emil Skärås/Hans Holmlund till #88 Alfab McLaren på andra plats. Med #98 M-Bilar BMW nu på en säkrad tredje plats i mästerskapet.

I Am/Am så har #21 RMS Mercedes Calle Ward/Håkan Ricknäs en ledning på 18 poäng ner till #78 Gelleråsen by AFR Gustav Bard/Patrik Skoog. Alltså allt att spela om med 25 poäng för en vinst.

Race 2 börjar 16:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *