BANOR

SPA

Spa Francorchamps

Circuit de Spa-Francorchamps är en racerbana 50 kilometer sydost om Liège i östra Belgien. Banan har under senare tid haft en given plats i Formel 1-kalendern.

Med sina dryga sju km är detta en av världens vackraste racingbanor. Den har alltid den senaste FIA-standarden när det gäller säkerhet och till 2022 byggs banan om för att kunna köra VM i motorcykel.

I tävlingen Total Energies 24-timmars kör GT4 Scandinavia som supportklass med det absolut största startfältet tillsammans med GT4 Europe. Tillsammans räknar vi med ca 60 startande bilar.

Spa-Francorchamps

Anderstorp

Scandinavian Raceway

Under 1970-talet kördes Sveriges Grand Prix här sex gånger. Förutom Formel 1 kördes det fram till år 1990 även roadracing i 500cc-klassen, det nuvarande MotoGP, på banan.

4025 meter lång med en unik banprofil med många bankade kurvor och en lång raksträcka är denna bana som gjord för GT-racing.

Här gästar GT4 Scandinavia inte mindre än två gånger under 2022. Först med Porsche Carrera Cup i maj och sedan i september med STCC.

Anderstorp

Skellefteå

Drivecenter Arena

Skandinaviens längsta racingbana på 4270 meter färdigställdes våren 2019. Bandesignen togs fram 2008 och är ritad av österrikaren Franz Wurz. Första tävlingen, Midnattssolsloppet, kördes i juni 2019 och evenemanget blev en riktig succé med 17 000 besökare.

Intill banan finns det 20 depåboxar, två läktare med 2508 numrerade sittplatser vardera och runtom banan finns det möjlighet till ”free seating” läktare.

Arena Fällfors park

Gelleråsen Arena

Racingbanan Gelleråsen är Sveriges första permanenta bana som byggdes 1949. Under årens lopp har stortävlingar med både bilar och motorcyklar arrangerats. På banan arrangeras även tester, utbildningar och körevent.

Nära Gelleråsen finns flera av våra team vilket gör det till en av våra hemmabanor. Finalen på Gelleråsen Arena kommer innebära mer körtid än övriga tävlingar och en avslutningsfest med middag och prisutdelning.

image 136 (1)_auto_x2